Het aanmaken van gebruikers in Quinyx stelt je managers en medewerkers in staat toegang te krijgen tot alle geweldige functies in Quinyx. Wanneer je een gebruiker aanmaakt, moeten je enkele velden invullen zodat je de toegang tot de Employee Hub-module kunt regelen. In dit artikel behandelen we de relevante velden voor de Employee Hub-module.
Gebruikers aanmaken
Het beheren van medewerkers is een belangrijke administratieve taak. Gebruikers kunnen worden aangemaakt, rollen toegewezen en toegang krijgen op basis van hun positie in de hiërarchie.

Ga naar het tabblad Mensen .
Selecteer de winkel of groep waar de medewerker zal horen.
Invoergegevens:
Naam en e-mailadres.
Badgenummer (gebruikt voor integraties zoals loonadministratie).
Home unit (de winkel of het hoofdkantoor waar de medewerker bij hoort).
Stuur een welkomstmail naar de nieuwe medewerker.
Je kunt hier meer lezen over het aanmaken van gebruikers.
Beheren van gebruikersstatus
Werkzaam: Actieve gebruikers die kunnen inloggen op Quinyx.
Passief: Gebruikers die tijdelijk zijn gedeactiveerd (tellen niet als actieve licenties).
Vergrendeld: Gebruikers worden vergrendeld na meerdere foute wachtwoordpogingen.
Voeg een rol toe
Rollen bepalen toegangsrechten voor administratieve functies zoals het verspreiden van content en middelen over de Employee Hub.
Ga naar het tabblad Mensen .
Selecteer de tekst Werknemer of Geen in blauwe tekst onder de rolkolom van de werknemer waaraan je een rol wilt toevoegen.

Selecteer Rol toevoegen.
Selecteer welke winkel of groep je aan de rol wilt toevoegen.
Selecteer de rol die je wilt toevoegen en de start- en einddatum waarop je wilt dat de rol actief is voor de gebruiker.
Selecteer de knop Toevoegen .
Je kunt hier klikken om een diepgaande uitleg te lezen over hoe de verschillende machtigingen binnen de rollen voor de Employee Hub werken.
Samenwerkingsgroepvereniging
Samenwerkingsgroepen bepalen wie met wie kan communiceren in de Employee Hub en bepalen bij welke distributiegroep een medewerker hoort.
U kunt hier klikken om ons artikel te bekijken over hoe u medewerkers of groepen kunt koppelen aan samenwerkingsgroepen. Als de thuisunit van uw gebruiker aan een samenwerkingsgroep is gekoppeld, maakt de gebruiker via de thuisunit ook deel uit van die samenwerkingsgroep. Zo niet, dan kan de gebruiker direct worden gekoppeld aan een samenwerkingsgroep via de optie Gebruikers Associeren .