V: Wat gebeurt er met een gebruiker die wordt gedeactiveerd of verwijderd uit het systeem in Messenger?
A: Als een gebruiker is gedeactiveerd of verwijderd uit het systeem, wordt die naam grijs gemaakt en niet weergegeven in Messenger.
V: Wat dacht je van het starten van een messenger-groep met mensen uit verschillende eenheden en secties?
A: Als gebruiker, bijvoorbeeld manager met een rol op districtsniveau, kan ik een groepschat starten met gebruikers die anders geen toegang tot elkaar hebben.
Voorbeeld:
Als ik een districtmanager ben en een directe rol heb binnen het district en overgeërfde rollen voor alle onderstaande eenheden, kan ik een groepschat starten met lokale managers in eenheden A, B en C die onder het district vallen, ook al kunnen die lokale managers elkaar dan niet zelf bereiken omdat ze niet met elkaars eenheden gedeeld worden.
Wanneer ik, als districtmanager, deze chatgroep aanmaak, kunnen de eenheidsmanagers met elkaar chatten in die specifieke chatgroep die door de districtmanager is aangemaakt. Ze zullen echter geen gesprek met elkaar kunnen beginnen buiten die groep, omdat ze niet tot dezelfde groep behoren.
V: Hoe zit het met Messenger-toegang voor managers in het Managerportaal versus het Personeelsportaal/mobiel?
A: Als een gebruiker een managerrol heeft en toegang wil krijgen tot Messenger via het personeelsportaal of mobiele apps, moet de gebruiker een stafcategorie hebben met de Messenger-machtiging ingeschakeld, zelfs als de gebruiker helemaal geen werknemersrol heeft, maar alleen een managerrol.
Dat wil zeggen, voor het mobiele en personeelsportaal wordt messenger-toegang uitsluitend geregeld door de toestemming van personeelscategorieën. Om echter Messenger in het Managerportaal te krijgen, moet de Messenger-toestemming worden verleend in de Accountinstellingen > Rolbeheer voor elke managerrol van de gebruiker.
Als een manager bijvoorbeeld een personeelscategorie met Messenger ingeschakeld heeft EN een managerrol zonder Messenger-toestemming, wordt de Messenger-functionaliteit alleen weergegeven in het mobiele of personeelsportaal, maar niet in het managerportaal.
V: Wie kan supergebruikers in Messenger zien en berichten?
A: Als je een Super User/Admin hebt die een rol op tenant-niveau heeft die vervolgens wordt overgeërfd aan alle andere districten/eenheden/secties die Messenger willen gebruiken met SOMMIGE mensen/groepen maar niet elke eenheid, dan zouden ze het volgende moeten hebben:
Hun Superuser-rol, die in elke eenheid wordt geërfd, zou Messenger uitgeschakeld moeten hebben.
Een andere rol in een select aantal eenheden zou Messenger aan moeten hebben staan.
V: Wat is de limiet op grootte van een bijlage in Messenger?
De groottelimiet van een bijlage in Messenger is 100MB.
V: Kan ik een giphy sturen in Messenger?
A: Ja, dat kan, je hoeft alleen /giphy te typen en dan wat je een giphy wilt sturen, bijvoorbeeld /giphy frodo als je een giphy van Frodo Balings wilt sturen.
V: Wat gebeurt er met de oude privé- en groepschats als je een bestaande Quinyx-tenant overzet om samenwerkingsgroepen voor Messenger te gebruiken of het gebruik van samenwerkingsgroepen voor een klant uitschakelt?
Alle bestaande groeps- en privéchats en berichten zijn zichtbaar, inclusief de namen van de afzenders. Het is belangrijk om te weten dat gebruikers met elkaar kunnen communiceren in bestaande kanalen zolang ze niet uit die kanalen worden verwijderd, maar geen nieuwe gesprekken kunnen starten als ze geen toestemming hebben om elkaar te berichten.