Toestemmingen
De onderstaande permissies definiëren wat gebruikers kunnen zien, aanmaken en delen binnen de Employee Hub. Omdat sommige bedrijven vertrouwen op een combinatie van module-toegang en samenwerkingsgroephiërarchie, werken deze instellingen samen om te bepalen wie stories kan maken, bestanden en mappen kan beheren en content kan verspreiden. Gebruik deze tabel om te begrijpen hoe elk toestemmingsniveau de mogelijkheden van een gebruiker vormgeeft en wat er ingeschakeld moet worden voor verschillende acties.
Personeelshub | Bepaalt of de gebruiker nieuwe resources (Events, Files, Formulieren, Taken, Stories, enz.) kan aanmaken in de Employee hub. In feite bepaalt deze functie of je alle resources in de employee hub kunt aanmaken:
Er zijn extra rechten die gebruikers de mogelijkheid geven om de volgende modules te BEKIJKEN:
Om bijvoorbeeld een Story te maken, moet toestemming worden gegeven voor zowel de Employee Hub ALS de Stories-module. |
Verspreiding | Bepaalt of de gebruiker een publiek kan selecteren en aangemaakte bronnen kan verspreiden in de Employee Hub. |
Je kunt hier meer gedetailleerde informatie over toestemmingen vinden.
Verhalen
Wie kan een verhaal maken en aan wie kan het worden verspreid?
Iedereen die de Employee Hub-machtiging heeft ingesteld op "schrijven", de Distributie-toestemming op "schrijven" en de Story module-machtiging op "lezen" kan een verhaal maken en verspreiden.
Met wie kunnen ze een verhaal delen?
Verhalen die je maakt kunnen standaard door andere leden van je groep en je superieuren worden gezien. Afhankelijk van waar je in de samenwerkingsgroepboom staat, kun je ervoor kiezen een verhaal te delen met iedereen op jouw niveau (in je groep) en onder jou (groepen onder je in je boomtak).
Bestanden & Mappen
Wie kan een map aanmaken?
Iedereen die de Employee Hub-machtiging op "write" heeft en de Distributie-toestemming om te "schrijven" kan een map aanmaken en verspreiden. Als je alleen "lees"-toegang hebt via de Employee Hub-machtiging, kun je alleen bestaande bestanden en mappen zien, niet mappen aanmaken of inhoud aan mappen toevoegen.
Wie heeft toegang om de map te zien die ik heb aangemaakt?
Wanneer je een map aanmaakt, is deze zichtbaar voor jou en je groep; je leidinggevenden (mensen boven je in de samenwerkingsgroepshiërarchie) kunnen de map en de inhoud ook zien met de locatiekeuze. Als je andere gebruikers in groepen onder jou toegang tot de map wilt geven, moet je de map met hen delen, zie hier hoe.
Privémappen en hun inhoud zijn alleen zichtbaar voor jou en iedereen met wie je het actief deelt; andere mensen in je groep of hoger zullen deze map niet automatisch zien. Je moet het expliciet delen met degenen die toegang nodig hebben, maar je kunt het alleen delen met mensen in jouw groep, of groepen onder die van jou in de hiërarchie.
Wie kan bestanden aanmaken in mappen?
Als ik manager ben in de groep bovenaan de samenwerkingsgroep, en ik maak een map aan en voeg content toe aan die map, dan kunnen alleen andere mensen in dezelfde groep als ik (mensen die ook in de bovenste groep zitten) de content die ik heb gemaakt bewerken of verwijderen.
Andere mensen in groepen onder mijn groep mogen zelf nieuwe content aanmaken in die map, maar zij kunnen mijn content niet bewerken. Ik kan ook geen inhoud bewerken die is gemaakt door mensen in groepen onder mijn groep. Dezelfde logica geldt voor elke map die in groepen in verschillende delen van de samenwerkingsgroepboom is aangemaakt.
Hoe werkt bewerken versus content creëren in een map in openbare versus private mappen?
Publieke map: Als ik een manager ben bovenaan de samenwerkingsgroepboom en ik maak een map en inhoud aan die map toevoeg, dan kunnen alleen andere mensen in dezelfde groep als ik (mensen die ook in de bovenste groep zitten) de content die ik heb gemaakt bewerken of verwijderen. Andere mensen in groepen onder mijn groep mogen zelf nieuwe content aanmaken in die map, maar zij kunnen mijn content niet bewerken. Dezelfde logica geldt voor elke map die in groepen in verschillende delen van de samenwerkingsgroepboom is aangemaakt.
Privémap: In een privémap is de logica anders - de maker van de map is de enige die zijn eigen inhoud kan bewerken/verwijderen - andere mensen in dezelfde groep kunnen het niet bewerken. Andere mensen die gedeeld worden in deze privémap kunnen hun eigen documenten toevoegen en hun eigen documenten verwijderen/bewerken.
Hoe deel je een map met gebruikers?
Lees hier meer over hoe je een map met gebruikers kunt delen.
Kun je inhoud bewerken die andere gebruikers in een map hebben aangemaakt?
In een openbare map kun je inhoud bewerken die is gemaakt door andere leden van je eigen groep. Je kunt echter GEEN inhoud bewerken die in de map is gemaakt door mensen onder jou.
Hoe bepalen we welke mensen kunnen lezen, bewerken en schrijven in bestanden?
Schrijven en bewerken wordt uitgelegd in de toestemming bovenaan dit document. Voor gewone gebruikers kan iedereen het tabblad Bestanden en de bestanden die met hen gedeeld worden in web.quinyx.com openen.