Lokalisatie is bezig: Sommige inhoud wordt mogelijk nog in het Engels weergegeven terwijl we de vertaling afronden.

Employee Hub - Een map delen

Prev Next

Deel een map

Wanneer je een map aanmaakt, is deze zichtbaar voor jou en je groep. Om een map buiten je groep te delen, kun je deze stappen volgen:

  1. Ga naar de Files Hub.

  2. Selecteer het pictogram met drie stippen op de map die je wilt delen.

  3. Selecteer Delen in het mapmenu.

    Elke gebruiker die in dezelfde groep zit als degene die de map heeft aangemaakt, kan de map delen. Als John bijvoorbeeld op het hoofdkantoor een map aanmaakt, kan Julie op het hoofdkantoor deze map ook delen.

  4. Kies met wie de map gedeeld moet worden door de ontvangers te selecteren.

  5. Selecteer de knop Ontvangers bevestigen zodra de ontvangers zijn gekozen.

  6. Kies de optie Zichtbaarheid.

  7. Klik op de knop Doelgroep instellen zodra de zichtbaarheidsoptie is geselecteerd. Je kunt hier meer leren over het werken met zichtbaarheidsopties.

    Alle gebruikers in de winkels en groepen die je selecteert hebben toegang tot deze map en de inhoud ervan, exclusief privé-submappen.

    Tip: Je kunt de selectie op elk moment aanpassen.

Maak een privémap aan en deel deze

Er kunnen gelegenheden zijn waarin een map alleen toegankelijk mag zijn voor een selecte groep individuen of rollen (in plaats van hele groepen of winkels).

Bijvoorbeeld:

De map Human Resources zou alleen beschikbaar moeten zijn voor filiaalmanagers en niet voor filiaalmedewerkers.

Of:

Ik wil de map 'Project X' delen met John & Jane, maar niet met mijn andere collega's op het hoofdkantoor.

Zo deel je mappen op deze manier in de Employee Hub:

  1. Klik op de + knop en kies Map.

  2. Wanneer je wordt gevraagd naar de titel van je nieuwe map, vink dan het vakje 'Maak dit privé' aan.

    Het schildpictogram is een snelle visuele manier om privémappen te identificeren.

  3. Zodra je de nieuwe map hebt aangemaakt, klik je op de drie stippen en selecteer je Delen om de mensen te kiezen die je toegang tot deze map wilt geven.

    Je kunt de filters voor Specifieke Personen of Rol-type doelgroepen gebruiken om je distributielijst samen te stellen.

    Privémappen en hun inhoud zijn alleen zichtbaar voor jou en iedereen met wie je ze deelt. Andere mensen in je groep zullen deze map niet automatisch zien, je moet hem expliciet delen met degenen die toegang nodig hebben.

Verbind submappen opnieuw

In de mappen in de Files Hub vind je een icoon dat aangeeft of de submappen hun doelgroep niet meer delen met de oudermap. Het icoon wordt weergegeven op de hoofdmap en leest wanneer je eroverheen zweeft: Publiek niet gedeeld in alle submappen.

  1. Als je de doelgroep van een oudermap opnieuw wilt delen naar alle submappen die met verschillende doelgroepen zijn gedeeld, klik dan simpelweg op de knop 'Submappen verbinden '. Dit brengt de doelgroepen van de submappen weer in lijn met de oudermap.

  2. Je wordt gevraagd je keuze te bevestigen door op Bevestigen te klikken.

  3. Na bevestiging verdwijnt het gebroken link-icoon.

    Privé-submappen zijn vrijgesteld en hun doelgroep blijft ongewijzigd.