Lokalisatie is bezig: Sommige inhoud wordt mogelijk nog in het Engels weergegeven terwijl we de vertaling afronden.

Cross-unit planning

Prev Next

Met deze functionaliteit kunnen managers die de verantwoordelijkheid delen voor medewerkers nu direct diensten inplannen, bewerken en verwijderen in elke eenheid waar die werknemer een rol heeft. Met Cross-unit Scheduling geven we managers meer autonomie en verminderen we wrijving bij planning. Deze functionaliteit is optioneel en moet geactiveerd worden in je systeemconfiguratie. Het is standaard niet ingeschakeld.

Configuratie

Activatie van de cross-unit planningsmodule

Er zijn twee stappen die je moet nemen om planningsmogelijkheden tussen afdelingen mogelijk te maken.

  1. Rolrechten - wie kan ze gebruiken

Je kunt een specifieke rol onder jouw rolhiërarchie de Cross-unit roostertoestemming geven om managers met specifieke rollen toe te staan medewerkers over eenheden heen in te plannen.

Toegangsniveau: Wat ze kunnen doen

Uit: Geen toegang tot cross-unit planningsplanning

Lees: Bekijk de verschuivingen en details tussen de eenheid, maar bewerk ze niet

Schrijven: Zien, aanmaken, bewerken en verwijderen cross-unit verschuivingen

  1. Unit enablement - waar het gebruikt kan worden
    Je kunt de cross-unit planningsfunctionaliteit per eenheid inschakelen door de onderstaande stappen te volgen.

    1. Ga naar Accountinstellingen > Groepbeheer > Selecteer een eenheid die je wilt inschakelen om cross-unit planning in te schakelen > Geavanceerde eenheidsinstellingen.

    2. Ga naar Functionaliteit > controleer Cross-unit scheduling.

    3. Selecteer Opslaan.

Als een eenheid de functie heeft uitgeschakeld, verschijnt deze niet in het dropdown Unit binnen een shiftpaneel — niemand kan erin inplannen, ongeacht hun rechten.

Als een eenheid de functie heeft ingeschakeld, kunnen managers met de juiste rechten er een indeling van maken.

Rechten bepalen wie kan cross-plannen. Eenheidsinstellingen bepalen in welke units je kunt inplannen. Beide moeten aanwezig zijn zodat een manager een gedeelde medewerker in een andere eenheid kan inplannen.

Für Kunden, bei denen das Modul derzeit aktiviert ist: Das Modul wurde durch die oben beschriebenen Berechtigungen und Standorteinstellungen ersetzt. Die standortübergreifende Planung bleibt für alle Ihre Standorte aktiviert, und alle Manager behalten ihre bisherigen Berechtigungen. Wenn Sie den Zugriff einschränken möchten, können Sie die standortübergreifende Planung für bestimmte Standorte deaktivieren oder bestimmten Rollen Berechtigungen entziehen, indem Sie die oben genannten Anweisungen befolgen.

Deactivering van cross-unit planningsmodule

  1. Ga naar Accountinstellingen > Groepsbeheer > Selecteer een eenheid die je wilt inschakelen om cross-unit planning in te schakelen > Geavanceerde eenheidsinstellingen.

  2. Ga naar Functionaliteit > haal Cross-unit planning uit het vinkje.

  3. Selecteer Opslaan.

Bij het deactiveren van de module blijven alle diensten die via de cross-scheduling zijn aangemaakt (in het basisrooster en het schema waar de diensten plaatsvinden)

Plan medewerkers in andere eenheden

Zodra de Cross-unit Scheduling-module is geactiveerd:

  • Managers met planningsrechten kunnen gedeelde medewerkers inplannen in elke eenheid waar de medewerker een rol heeft.

  • Diensten kunnen worden aangemaakt, bewerkt of verwijderd in zowel de Rooster- als de Basisroosterweergave.

  • Wanneer je een gedeelde medewerker selecteert in het shiftpaneel, zie je een veld "Unit" waarmee je de unit voor de dienst kunt kiezen. De standaard is de eenheid waar je nu werkt, maar je kunt het veranderen naar elke eenheid waarin de medewerker een rol heeft.

  • Diensten tussen de units zijn duidelijk gelabeld met zowel de eenheidsnaam als het shifttype, waardoor ze makkelijk te herkennen zijn.

Speciale gevallen:

  • Verschuivingen verwijderen: Alleen mogelijk via het bin-icoon (hover-actie).

  • Shifts bewerken: Als een medewerker niet gedeeld is of niet in aanmerking komt voor een eenheid, worden de vakgebieden van de eenheid/shift gereset.

  • Kopiëren/verplaatsen van diensten: Alleen toegestaan als de werknemer een rol heeft op de gekozen eenheidsbestemming.

  • Basisrooster-uitrol: Diensten tussen de units die aan je basisrooster worden toegevoegd, verschijnen in de live schema's van de respectievelijke eenheden. Verschuivingen op de away-unit zullen ook zichtbaar zijn voor transparantie.

  • Waarschuwingen: Zachte waarschuwingen bij diensten in andere units kunnen door de planningsmanager worden overruled.

Hoe het werkt

De volgende functionaliteit is beschikbaar in zowel de Schedule- als de Base Schedule-weergave:

Deze functionaliteit strekt zich niet uit tot bulkacties

Schakelpaneel

In het shiftpaneel, wanneer je een medewerker selecteert die gedeeld wordt met andere eenheden,  verschijnt er een eenheidsveld waarin je de eenheid kunt selecteren waarin je de dienst wilt inplannen. De standaardwaarde zal altijd de eenheid zijn waarin de gebruiker zich momenteel bevindt.

Door de unit te veranderen wordt het shifttypeveld gereset en leeg. Zodra een shift is aangemaakt, bevatten cross-unit shifts in de rooster- en basisroosterweergaven de naam van de eenheid waarin de shift plaatsvindt, evenals het shifttype

Verwijdering van cross-unit verschuivingen

Om een shift te verwijderen, klik je op het bin-icoon dat verschijnt wanneer je met de muis over een shift beweegt. Andere routes om diensten te verwijderen worden niet ondersteund.

Bewerking van cross-unit shifts

Een ding om op te letten bij het bewerken van diensten tussen de eenheid, is dat als je de toegewezen medewerker verandert naar een die niet gedeeld wordt met de eenheid, het eenheidsveld en het shifttypeveld worden gereset.

Kopiëren en verplaatsen van cross-unit verschuivingen

Je kunt een dienst over meerdere afdelingen niet overzetten naar een rij voor een medewerker die geen rol heeft op de in die dienst geselecteerde eenheid. Dat betekent dat je alleen een dienst over meerdere afdelingen kunt kopiëren naar een rij voor medewerkers die een functie op dezelfde eenheid hebben geselecteerd in die dienst. Deze regels gelden ook voor het verplaatsen van diensten tussen de eenheid.

Specifieke functionaliteit voor de weergave van de basisschema

Rol uit

  • Alle diensten tussen de units voor gedeelde medewerkers in andere units die je aan je basisrooster toevoegt, verschijnen in de live roosters van de respectievelijke units wanneer het basisrooster is uitgerold. 

  • Je zult ze ook in je agenda kunnen zien.

  • De diensten tussen de units worden weergegeven als afwezige eenheden als ze niet in een eenheid plaatsvinden (bijvoorbeeld: het basisrooster van eenheid A heeft diensten voor gedeelde medewerkers in eenheden A, B en C. Eenheid B zou alle diensten in eenheid A en C als uit-eenheden in hun rooster moeten zien).

Waarschuwingen

  • Waarschuwingen werken volgens de waarschuwingsconfiguraties van uw organisatie, wat betekent dat elke zachte waarschuwing die gekoppeld is aan een dienst die in een andere eenheid is aangemaakt, kan worden overruled door de manager die de dienst plant, maar harde waarschuwingen niet.