Lokalisatie is bezig: Sommige inhoud wordt mogelijk nog in het Engels weergegeven terwijl we de vertaling afronden.

Personeelsdeling

Prev Next

In veel organisaties is het gebruikelijk om medewerkers tussen afdelingen te delen. Je kunt dit op twee manieren doen.

Deel een medewerker vanuit groepsinstellingen

Je kunt een medewerker delen vanuit de groepsinstellingen. Klik op een specifieke groep en vervolgens op de medewerker die je wilt delen. Klik op Rollenoverzicht > Deel medewerker.

Je kunt beslissen of je de medewerker globaal, binnen districten of met specifieke eenheden wilt delen. Als je de werknemer deelt met een district, wordt de werknemer gedeeld (geërfd) met alle eenheden en secties binnen dat district. Als je deelt met een eenheid, wordt de werknemer gedeeld (geërfd) aan alle secties binnen die eenheid.

Nadat je hebt gekozen waar je de medewerker wilt delen, klik je op Delen.

Je hebt de optie om te kiezen of het delen een einddatum moet hebben. Als je een einddatum kiest, wordt de rol van de medewerker op de gedeelde eenheid na die datum verwijderd .

Klik opnieuw op delen.

Je ziet nu een blauw label met de naam Gedeeld naast de functienaam onder de groep waar de werknemer wordt gedeeld.

Als je wilt stoppen met delen, klik dan op de rode X naast het gedeelde label.

Goed om te weten:

  • Bij het delen van een werknemer krijgt de medewerker altijd de rol "werknemer" in de groep waarmee je hem deelt.

  • De manager die iemand "leent" kan vervolgens beslissen of hij die werknemer een hogere functie op zijn eigen afdeling wil geven met behulp van de functie "Rol toevoegen".

  • Je kunt alleen globaal delen, binnen het district, of met specifieke eenheden. Het is niet mogelijk om te delen met een specifieke sectie.

  • Als een manager schrijftoegang heeft op de Instellingen-machtiging en geen toegang tot de Mensen-toestemming, kan hij de medewerker delen vanuit de Organisatieweergave in de Accountinstellingen. Om medewerkers te delen via het tabblad Mensen, hebben ze leestoegang nodig op mensen + schrijftoegang op instellingen.

De deelfunctie geldt alleen binnen Quinyx. Als je wilt dat je medewerkers ook gedeeld worden in de mobiele app, moet je de Quinyx-mobiele toegangsrechten configureren ( lees daar hier meer over). Totdat dat is geconfigureerd, moet je de bestaande "sharing across units" blijven gebruiken onder People Details zodat de medewerkers ook gedeeld kunnen worden in de mobiele app.

Deel een medewerker uit het tabblad Mensen

In het tabblad "Delen over eenheden" kun je ervoor kiezen om mensen naar meerdere eenheden te delen wanneer de persoon beschikbaar moet zijn voor planning en om in andere eenheden dan zijn of haar thuisunit te werken.

Let op: als een medewerker gedeeld wordt, krijgt hij een werknemersrol en kan de manager zijn basisrooster maken en uitrollen. De volgende selectievakjes zijn aanwezig om achterwaartse compatibiliteit met Classic te waarborgen.

  • Deelbaar: vink dit aan als je delen tussen units wilt activeren.

  • Sta basisroosters toe op andere eenheden: Om ervoor te zorgen dat de persoon een basisrooster kan hebben (dus niet alleen gedeeld om ad-hocdiensten te nemen) voor deze eenheden, moet het vakje "Basisschema's toestaan op andere eenheden" worden aangevinkt.