Je kunt medewerkers toevoegen of verwijderen uit een groep binnen je organisatie. Een groep wordt gedefinieerd als een domein, een district, een eenheid of een sectie. Een medewerker die tot een groep in Quinyx behoort, wordt lid genoemd. Wanneer je een lid toevoegt, kies je welke functie de medewerker moet hebben en vanaf welke datum die functie actief is. Je kunt ook een einddatum instellen zodat die werknemer op een vooraf geselecteerde datum uit die groep kan worden verwijderd.
Eén medewerker kan tegelijkertijd toegang hebben tot meerdere groepen. Wanneer een medewerker toegang heeft tot meerdere groepen, kan die medewerker op de pijl naast de groepsnaam (rechtsboven) klikken om tussen de verschillende groepen te wisselen waar hij/zij toegang toe heeft.
Voeg een medewerker toe aan een groep
Om een medewerker aan een groep toe te voegen, ga je naar Accountinstellingen > Organisatie.

Klik op de groep waar je een medewerker wilt toevoegen. Het zijpaneel opent aan de rechterkant, en je ziet de huidige leden (en de geërfde leden van de groep) en hun rol.
Klik op Lid toevoegen om een lijst van medewerkers te zien die je kunt toevoegen.
Scroll naar beneden om de werknemer te vinden die je zoekt, of zoek op de naam of het badgenummer van de medewerker.
Klik op de naam van de werknemer.
Selecteer de rol die je wilt dat de medewerker in deze groep krijgt.
Als de functie in deze groep tijdsbeperkt is, selecteer dan de einddatum in de datumkeuze.
Klik OK.
Die werknemer zal nu lid zijn van de geselecteerde groep met de gekozen rol. Er zijn twee soorten leden in een groep:
Lid: Een lid van een groep is een werknemer die aan een specifieke groep is toegevoegd.
Geërfd lid: Als een werknemer aan een groep wordt toegevoegd, wordt hij lid van die groep en daarnaast ook een geërfd lid van alle groepen onder die groep in de hiërarchische boom. De toegangsrechten die op de functie zijn gedefinieerd, worden naar beneden overgeërfd aan alle groepen waar de werknemer de status heeft geërfd.
Wanneer de geërfde groepen worden weergegeven, zie je een label genaamd Geërfd naast de geërfde rollen.
.png?sv=2026-02-06&spr=https&st=2026-10-22T20%3A49%3A59Z&se=2026-10-22T21%3A03%3A59Z&sr=c&sp=r&sig=v9npYxPEGteOPsYee58L8o6sWAkJ%2F9hrpInoT44KvCc%3D)
Voorbeeld: Werknemer A wordt toegevoegd aan Groepeenheid 1 met de rol van Lokale manager. Zij zullen dan ook een erfelijk lid zijn van de groepen Sectie B en Sectie C met de rol van lokaal manager.
Verwijder een medewerker uit een groep
Om een medewerker uit een groep te verwijderen, ga je naar Accountinstellingen > Organisatie.

Klik op de groep waar je een werknemer wilt verwijderen. Het zijpaneel opent aan de rechterkant, en je ziet de huidige leden (en de geërfde leden van de groep) en hun rol.
Scroll om de werknemer te vinden die je zoekt of zoek op de naam of het badgenummer van de medewerker.
Klik op de naam van de werknemer.
Selecteer de rol die je wilt dat de medewerker in deze groep krijgt.
Selecteer de einddatum in de datumkeuze, als de functie in deze groep tijdsbeperkt is.
Klik OK.
Die werknemer zal nu lid zijn van de geselecteerde groep met de gekozen rol.
Deel een werknemer
In veel organisaties is het gebruikelijk om medewerkers tussen afdelingen te verdelen. Je kunt dit doen door naar Groepsinstellingen te gaan. Klik op een specifieke groep en vervolgens op een medewerker.
Je kunt beslissen of je de werknemer wilt delen met een domein, district of eenheid. Als je de werknemer deelt met een district, wordt de werknemer gedeeld (geërfd) aan alle eenheden en secties binnen dat district. Als je de werknemer deelt met een eenheid, wordt de werknemer gedeeld (geërfd) aan de eenheid en alle afdelingen binnen die eenheid.

Nadat je hebt geselecteerd waar je de medewerker wilt delen, klik je op Delen.
Je hebt de optie om te kiezen of het delen een einddatum moet hebben. Als je een einddatum kiest, wordt de rol van de medewerker op de gedeelde eenheid na die datum verwijderd .
.png?sv=2026-02-06&spr=https&st=2026-10-22T20%3A49%3A59Z&se=2026-10-22T21%3A03%3A59Z&sr=c&sp=r&sig=v9npYxPEGteOPsYee58L8o6sWAkJ%2F9hrpInoT44KvCc%3D)
Klik opnieuw op delen.
Je ziet nu een blauw label met de naam gedeeld naast de functienaam onder de groep waar de werknemer wordt gedeeld.
Als je wilt stoppen met delen, klik dan op de rode X naast het gedeelde label.
Goed om te weten
Bij het delen van een medewerker krijgt de medewerker altijd de rol van medewerker in de groep waarmee je deelt.
De manager die een werknemer "leent" kan vervolgens beslissen of hij die werknemer een hogere functie op zijn eigen afdeling wil geven via de functie 'rol toevoegen '.
Je kunt alleen delen met een domein, district of eenheid. Het is niet mogelijk om een sectie te delen.
Je hebt schrijftoegang nodig in de machtigingsinstellingen om medewerkers te kunnen delen.
Je kunt bepalen of het mogelijk is om te delen met alle eenheden of alleen met eenheden binnen hetzelfde district als jouw eenheid. Dus als je hebt besloten dat het alleen binnen een district mogelijk zou moeten zijn om te delen, zie je alleen je district en de eenheden daarin wanneer je een medewerker deelt.
Als je wilt dat je medewerkers ook gedeeld worden in de mobiele app, moet je het Delen tussen eenheden configureren onder Mensengegevens.
Filter een medewerker op een afdeling bij het plannen
Een medewerker is lid van een sectie als hij een rol in die sectie heeft. Een werknemer kan rollen hebben en lid zijn van één of meerdere secties. Secties erven rollen van hun hoofddistricten en moedereenheden. Hierdoor kan een werknemer worden ingedeeld op elke sectie met een bijbehorende geërfde rol.
Bij het gebruik van het Sectiefilter in de Schedule-weergave moet de medewerker lid zijn van de sectie waarop je filtert. Geërfde leden zullen niet worden getoond.
