Je kunt groeps- en roltype-opties toevoegen voor je opgeslagen doelgroepen:
Alle bestaande distributieregels worden gehandhaafd. Een publiek kan niet gemengd worden. Je kunt bijvoorbeeld geen lijst hebben met zowel mensen als groepen.
Met deze functionaliteit blijft de logica van opgeslagen publiek ongewijzigd.
Je kunt meer roltypes toevoegen als je al roltypes hebt toegevoegd OF meer groepstypes als je al groepstypes hebt toegevoegd.
Het toevoegen van een groep of roltype is eenvoudig.


Zichtbaarheidsopties

Je kunt meerdere rollen selecteren.
Let op dat de zichtbaarheidsoptie standaard op 'superieuren' staat wanneer een gebruiker een roltype-zichtbaarheidsfilter selecteert en niet kan worden gewijzigd. Dat wil zeggen, ze kunnen 'peers and superieurs' niet selecteren als ze een roltype-zichtbaarheidsfilter hebben geselecteerd.
Bij het aanmaken van nieuwe groepen zijn er drie verschillende zichtbaarheidsopties die je kunt selecteren nadat je de ontvangers hebt geselecteerd:
Privé: Alleen de auteur en de geselecteerde ontvangers hebben toegang tot deze bron.
Superieuren: De auteur, ontvanger en iedereen in de hiërarchie tussen auteur en ontvanger heeft zichtbaarheid van deze bron.
Peers en superieuren: De auteur, de ontvanger, iedereen in de hiërarchie tussen auteur en ontvanger, en de groep van de ontvanger zullen zichtbaar zijn in deze bron.
Geselecteerde rollen verschijnen in het veld en een samenvattende verklaring verschijnt in het gedeelte Definitieve controles . Wanneer je tevreden bent met je keuze, stel je je publiek in.

Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om Privé/Oversten te selecteren bij het uitdelen aan groepen.
Klik hier voor een meer gedetailleerde beschrijving van de zichtbaarheidsopties.