Lokalisatie is bezig: Sommige inhoud wordt mogelijk nog in het Engels weergegeven terwijl we de vertaling afronden.

Verwijder een gebruiker

Prev Next

Je kunt een gebruiker uit het systeem verwijderen, maar wees je ervan bewust dat alle gerelateerde planning en punching-geschiedenis die aan de gebruiker gekoppeld zijn, ook worden verwijderd.

Het verwijderen van een gebruiker kan nuttig zijn als deze per ongeluk is toegevoegd, of voor testdoeleinden, en de gebruiker helemaal niet in Quinyx wordt ingepeld. Om de verwijderknop in te schakelen, selecteer je het vakje Werknemer uit onder het Statusgedeelte van de werknemerskaart.

Wanneer je een gebruiker hebt verwijderd, worden alle gegevens die met die werknemer te maken hebben onmiddellijk verwijderd. Als een gebruiker X dagen na het einde van zijn dienstverband wordt verwijderd, wordt de gebruiker automatisch verwijderd na het einde van het dienstverband en worden gerelateerde gegevens ook automatisch verwijderd (meestal tijdens lage spitsuren 's nachts).

Let op: het is momenteel niet mogelijk om te volgen wie een gebruiker heeft verwijderd. In de toekomst zullen we dit echter misschien opnieuw bekijken.

Vereiste toestemmingen

Om een gebruiker te verwijderen, moet je de volgende rechten voor je rol hebben ingeschakeld:

  • Mensen - leestoegang

  • Persoonsgegevens - schrijftoegang

  • People Agreements - schrijftoegang

  • Persoonsgegevens - > Bijlagen - schrijftoegang

Rechten voor een bepaalde rol kunnen worden bijgewerkt in de Accountinstellingen > Rolbeheer.