Den här artikeln fokuserar endast på Employee Hub standalone. Den kommer att förbli relevant tills alla användare har migrerat till Quinyx WFM.
Att konfigurera åtkomsträttigheter i Employee Hub är en viktig process som säkerställer att användare har lämpliga behörigheter för att komma åt specifika funktioner eller information. Genom att finjustera åtkomsträttigheter kan du förbättra säkerheten och optimera användarupplevelsen, vilket skapar en sömlös och kontrollerad miljö inom Employee Hub.
Gatekeeper / fulla rättigheter
Dessa användare kan utföra följande åtgärder enligt deras grupps position i den organisatoriska hierarkin (med andra ord, de kan dela innehåll med användare och grupper under dem):
Skapa och skicka uppgifter
Visa, redigera, skicka utkast till uppgifter skapade av andra användare i deras grupp
Detta inkluderar godkännande av uppgifter som skickats in av Inlämnar-användare
Ladda upp filer
Skapa och dela mappar
Skapa och skicka berättelser
Skapa och publicera event
Skapa och publicera formulär
Inlämnare
Dessa användare kan:
Skapa uppgifter men skicka inte ut dem.
Uppgifter som skapas måste godkännas för att skickas av användare med gatekeeper-/fullrättighetsbehörighet
Dessa användare kan inte:
Ladda upp filer eller skapa mappar
Tittare
Dessa användare kan inte:
Skapa nytt innehåll. Dessa användare har inte tillgång till +-knappen.