Lokalisering pågår: Observera att vissa delar av innehållet fortfarande kan visas på engelska medan översättningsarbetet slutförs.

Employee Hub - Dela en mapp

Prev Next

Dela en mapp

När du skapar en mapp kommer den att vara synlig för dig och din grupp. Gör så här om du vill dela en mapp med andra i gruppen:

  1. Välj filer.

  2. Välj ikonen med tre prickar i den mapp som du vill dela.
    User interface displaying file options with highlighted menu for additional actions.

  3. Välj Dela från menyalternativen för mappen.

Alla användare som ingår i samma grupp som den användare som skapade mappen kan dela samma mapp. Om t.ex. John på huvudkontoret skapar en mapp, kan Julie på huvudkontoret också dela den mappen.

  1. Välj vem mappen ska delas med genom att markera mottagarna.
    Audience selection interface showing various audience lists and their details.

  2. Välj knappen Bekräfta mottagare när mottagarna har valts.
    Buttons for removing selected items and confirming recipients in a user interface.

  3. Välj synlighets alternativ.
    Options for resource visibility include private, superiors, and peers and superiors.

  4. Välj knappen Ställ in målgrupp när alternativet för synlighet har valts. Du kan läsa mer om hur du arbetar med synlighetsalternativ här.
    Buttons for setting audience and saving new options on a user interface.

Alla användare i de butiker och grupper som du väljer kommer att ha tillgång till den här mappen och alla filer i den.

Tips! Du kan justera urvalet när som helst.

Skapa och dela en privat mapp

Det kan finnas tillfällen då en mapp bara ska vara tillgänglig för en utvald grupp av personer eller roller (snarare än hela grupper eller butiker).

Till exempel:

HR-mappen bör endast vara tillgänglig för butikschefen och inte butiksmedarbetarna.

Jag vill dela mappen 'Projekt X' med John & Jane men inte mina andra kollegor på huvudkontoret.

Så här delar du mappar på detta sätt i Employee Hub:

  1. Klicka på + knappen och välj Mapp.

  2. När du blir ombedd att ange namnet på din nya mapp, markera rutan Gör detta privat.
    Dialog box for creating a private folder with title and options to cancel or create.

Tips: Sköld-ikonen på mappen är en snabb visuell identifiering av privat delade mappar.

  1. När du har skapat den nya mappen klickar du på de tre prickarna och väljer Share för att välja de personer som du vill ska ha tillgång till mappen.

Tips! Du kan välja Specifika personer eller filtret Rolltyp för att skapa din distributionslista.

Tips! Andra personer i din grupp kommer inte automatiskt att ha åtkomst till den här mappen, du måste explicit dela den här mappen med de personer i din grupp som behöver åtkomst

Återansluta undermappar

På mapparna i hubben Filer finns en ikon som indikerar om undermapparna inte längre delar sin målgrupp med den överordnade mappen. Ikonen visas på kortet för överordnad mapp och när du håller muspekaren över den står det Målgruppen delas inte till alla undermappar.
User interface displaying file folders with a highlighted shared folder option.File management interface showing shared folders and audience sharing status.

Om du behöver dela om målgruppen för en överordnad mapp till alla undermappar som har olika målgrupper klickar du bara på knappen Återanslut undermappar. Då kommer undermapparnas målgrupper att återgå till samma nivå som i den överordnade mappen.

Menu options for managing folders, highlighting 'Reconnect subfolders' action.

Du kommer att uppmanas att bekräfta ditt val genom att klicka på Bekräfta.

Prompt to update audience settings for selected folder and its subfolders.

När du har bekräftat försvinner ikonen för den brutna länken.

Privata undermappar är undantagna och deras målgrupp kommer att förbli oförändrad.