Hoe archiveer je een samenwerkingsgroep
Selecteer de archiefknop naast de samenwerkingsgroep die je wilt archiveren.

Selecteer de knop Archief-knop om te bevestigen dat je de samenwerkingsgroep wilt archiveren, en de groep is succesvol gearchiveerd.

Gearchiveerde samenwerkingsgroepen zijn standaard verborgen. Om gearchiveerde groepen te tonen, selecteer je de ellips (drie puntjes) en selecteer je Gearchiveerde samenwerkingsgroepen bekijken.

Om terug te keren naar actieve samenwerkingsgroepen, selecteer je de ellips (drie puntjes) en selecteer je Gearchiveerde samenwerkingsgroepen verbergen.

Er zijn enkele punten om rekening mee te houden bij het archiveren van samenwerkingsgroepen, zoals:
Gebruikers die aan de groep zijn gekoppeld (per eenheid of individueel) worden niet automatisch gearchiveerd.
Gebruikers die individueel aan de gearchiveerde groep zijn gekoppeld, moeten worden ontbonden aan de gearchiveerde groep voordat ze aan een actieve groep kunnen worden toegewezen.
Eenheden die aan een gearchiveerde groep zijn gekoppeld, moeten worden ontbonden aan de gearchiveerde groep voordat ze aan een actieve groep kunnen worden toegewezen.
Materialen die in uitvoering zijn verspreid naar de gearchiveerde groep worden ook beïnvloed.
Als een taak wordt verdeeld naar een groep(en) en de groep vervolgens wordt gearchiveerd:
Taakvoltooiing(en) voor de gearchiveerde groep worden geannuleerd.
De auteur van de taak kan de groep niet opnieuw aan de taak toevoegen.
Historische communitychatberichten gemaakt door gebruikers in de gearchiveerde groep.
Blijf zichtbaar.
Gebruikers die tot de gearchiveerde groep behoren, kunnen niet langer worden getagd in de chat.
Als een verhaal/map/formulier/evenement/link wordt gedeeld met een groep(en) en de groep vervolgens wordt gearchiveerd:
De gearchiveerde groep kan de bron niet langer zien
De auteur van de bron kan de groep niet opnieuw aan de bron toevoegen
Historische communitychatberichten gemaakt door gebruikers in de gearchiveerde groep
Blijf zichtbaar
Gebruikers die tot de gearchiveerde groep behoren, kunnen niet langer worden getagd in de chat
Hoe een samenwerkingsgroep te dearchiveren
Selecteer de dearchiveerknop naast de gearchiveerde samenwerkingsgroep die je wilt herstellen.

Selecteer de knop Ontarchieferen om te bevestigen dat je de samenwerkingsgroep wilt dearchiveren. De groep is succesvol ontarriverd en wordt standaard in de lijst weergegeven.
.png?sv=2026-02-06&spr=https&st=2026-10-22T23%3A45%3A26Z&se=2026-10-22T23%3A56%3A26Z&sr=c&sp=r&sig=XBLM79Nj9LtDyJkMuduMkxKbVpLiHgR%2BA1doAtSXuEg%3D)
Let op! Het dearchiveren van een oudergroep zal alle kindgroepen dearchiveren. Je kunt een samenwerkingsgroep niet dearchiveren als de oudergroep gearchiveerd is.